Wat te Doen bij Eenzaamheid? | Tips van Dating-royale
Chat
 
 (Ctrl+Enter)
 • Nederlands 
 • Ik voel me eenzaam: wat nu?

  Met deze tips voel jij je beter en leg je weer contact

  Eenzaamheid: je bent niet alleen

  Jezelf eenzaam voelen is een teken van onze moderne samenleving. Steeds meer mensen hebben er last van – je bent dus niet alleen. Volgens cijfers van de overheid voelt 14% van de Belgen tussen de 18 en 80 jaar zich eenzaam. Dat zijn maar liefst 1.250.000 mensen.

  Jezelf eenzaam voelen kan gerust, als het niet te lang blijft duren. Want dan loop je het risico om geïsoleerd te geraken. Het is dan ook belangrijk om snel actie te ondernemen. Blijf dus niet zitten met je eenzaamheid. Zoek een manier om ze te doorbreken.

  Met volgende tips helpt Dating-royale je graag op weg.

  tips tegen eenzaamheid

  Tip 1: doe aan vrijwilligerswerk

  De eerste stap buiten de deur is de moeilijkste. De drempel om naar buiten te gaan en mensen te ontmoeten is immers groot. Je kan wel eens falen en de ervaring kan ook negatief zijn. Maar niets doen is ook geen oplossing. Zorg er daarom voor dat je goed omkaderd bent wanneer je erop uit trekt.

  Vrijwilligerswerk doen is een perfecte manier om weer onder de mensen te komen. Je wordt goed omringd, hebt een duidelijk doel én het gaat om een vrijblijvend engagement. Valt het niet mee, dan kan je zonder problemen andere horizonten opzoeken.

  Tip 2: durf erover praten

  Je kan pas aan een probleem werken als het duidelijk is. Durf daarom over je eenzaamheid te praten. Met familie, kennissen of collega’s.

  Je geeft jezelf natuurlijk bloot – en dat is altijd spannend. Maar wie weet krijg je wel verrassende reacties terug. Want vergeet niet: je bent niet de enige die met eenzaamheid te maken krijgt.

  Tip 3: de situatie verandert niet uit zichzelf

  Voor deze tip kijken we vooral naar mensen die wél een partner hebben, maar zich toch eenzaam voelen. Deze groep is dan misschien fysiek niet alleen, maar voelt zich wel geïsoleerd. In dat geval is het belangrijk om de situatie in handen te nemen en aan te sturen op verandering.

  Ook hier is praten essentieel. Laat je omgeving weten hoe jij je voelt. Ga na waar dat gevoel van eenzaamheid vandaan komt. En zoek – eventueel samen met een vertrouwenspersoon – naar een manier om dat te doorbreken.

  Tip 4: vind een soulmate via dating-royale.be

  Online contact maken met boeiende mensen hoeft niet moeilijk te zijn. Vaak is het makkelijker om online te zoeken naar vrienden dan écht sociaal te zijn op café, in de sportclub of op de tram.

  Dating-royale.be bundelt een fijne groep leuke mensen op een overzichtelijke manier. Maak jouw profiel aan – lees hier hoe – en ontdek mensen die jou interesseren. Maak samen een afspraak om elkaar te ontmoeten. En vind vrienden (of méér!) die een meerwaarde zijn voor jouw leven.

  Probeer het nu: maak jouw profiel op dating-royale.be en maak komaf met eenzaamheid.

   

  Vind je de pagina leuk?

  Wil je de pagina met je vrienden delen?